Bebeklere Buğday ruşeymi buğdayın üst kısmında bulunan embriyo adı verilen buğday tohumu kısmı yani tohumun çoğalmasını ve çimlenmesini sağlayan kısımdır. Buğdayın kalbi ve yaşam kaynağıdır. Doğal bir E vitamini kaynağı olmakla beraber folik asit ve demir açısından zengindir. Ayrıca lif içeriği çok yüksektir, sindirime çok faydalıdır. Kan şekerini dengeler ve ani şeker artışlarını önler.
Bebeğime Ne Zaman Buğday Ruşeymi Vermeliyim?
Buğday rüşeyminin yararları içerisinde barındırdığı zengin ve besleyici maddelerden kaynaklanmaktadır. Bunlardan en önemlileri Omega 3 yağ asitleri, B ile E vitamini, mineraller ve liftir. Buğday ruşeymi herkes için çok yararlı bir besindir. Anne ve babalar, bebekleri 8 aylık olduktan sonra bebeklerinin öğünlerinde buğday ruşeymi kullanabilirler. Anne ve babalar bebeklere buğday ruşeymi nasıl verilir sorusunu sormaktadırlar. Bebeğiniz yemek konusunda seçici ise buğday rüşeymini çeşitli yemek kombinasyonlarında kullanabilirsiniz. Buğday rüşeyminin tadı birleştirildiği yemeğin içinde kaybolacağı için bebeğiniz fark etmeyecektir. Böylelikle bebeğinize gönül rahatlığı ile buğday rüşeymini yedirebilirsiniz.
Bebeklere Buğday Ruşeymi Nasıl Verilmeli?
Bebeklerin 6. aydan itibaren tam tahıllı besinleri tüketmesi gerekmektedir. Buğday ruşeymi de çok değerli bir tahıldır ve 8. aydan itibaren bebeklerinizin öğünlerinde kullanılabilir. Buğday rüşeyminin faydalarını bilen ebeveynler, bebeklere buğday ruşeymi tarifi aramaktadırlar. Bebekler için buğday ruşeymi tarifi oldukça basittir. Bebekleriniz için meyveli yoğurt hazırlarken, omlet veya pankek yaparken ya da çeşitli yemek kombinasyonlarında buğday ruşeymi kullanabilirsiniz. Ancak belirtmekte fayda vardır ki buğday ruşeymi gluten içermektedir ve kullanmadan önce bebeğinizin herhangi bir alerjisi olup olmadığını bilmeniz gerekmektedir. Buğday rüşeymini bebeğinizin öğünlerinde kullanmadan önce doktorunuza başvurarak bilgi alırsanız bebeğinizin daha sağlıklı beslenmesi konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.